Muzej nematerijalne baštine

Turistička zajednica Međimurske županije u sklopu projekta "Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije starog grada Čakovec u muzej nematerijalne baštine" htjela je napraviti promo video za Muzej, a tu u priču uskačemo mi. Moglo, Baggiz i Printex su se kao zajednica ponuditelja prijavili na natječaj i dobili ga. Dogovorili smo s Turističkom zajednicom koje ćemo materijale koristiti te u njihovu pripremu uključili tim I to nije sve! kreativne agencije.

Klijent Turistička zajednica Međimurske županije
Godina 2021.

3D video

Što smo napravili?

Izradili smo 3D video čiji je cilj bio prikazati stalni postav Muzeja nematerijalne baštine te osvijestiti kulturno bogatstvo Međimurja, a koji se koristi se za prikazivanje na konferencijama u svrhu promocije Muzeja. Usput, hvala ekipi iz DIVIT-a koja nam je ustupila lik Nikole Šubića Zrinskog. Ono s čime se baš baš želimo pohvaliti je to i da je ovaj video i stereoskopski 3D video (za one koji bi trebali guglati što je to, to je video koji možete pogledati s 3D naočalama i upasti u novu dimenziju).

muzej 02_1.png muzej 03_1.png

Zajedno s direktorom Turističke zajednice, izabrali smo nekoliko elemenata baštine koje smo uvrstili u video. Video se sastoji od tri dijela u kojima smo se osvrnuli na povijest i nastanak grada, stalni postav Muzeja kao što su izrada tradicijske pokladne maske Pikač, tradicijsko lončarstvo, umijeće izrade i sviranja cimbala, umijeće vađenje zlata te mitove i legende koje se vežu za to područje.

muzej 01.jpg
muzej 02.jpg
muzej 03.jpg
muzej 04.jpg

Vođeni sloganom "Gdje prošlost poprima novu dimenziju" u fenomenalnoj kreativnoj suradnji s Moglom, ostvarili smo vrhunski multimedijalni doživljaj tradicije i povijesti te sjajan materijal za promociju muzeja Riznica Međimurja.

-Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije-

vlcsnap-2021-09-13-12h44m14s453.png

Prijavite se na Moglo newsletter.

U svom inboxu volite vidjeti samo korisne stvari?
Ako je tako, pozivamo vas da iskoristite ovaj trenutak i prijavite se na naš newsletter.

kontaktirajte nas
Close overlay
Close overlay

Bok Moglo!

,

.

Treba mi

najkasnije do .

Kontaktirati me možete na

ili .

I da. Super da ste predvidjeli prostor jer želim još ovo napisati...